top of page

Nyheter

Pressmeddelande den 29 april 2023

Hotbox burgers fyller ett år och kommer tillbaka till Halmstad! 

Det har gått ett år sedan HotBox Burgers slog upp luckan på Österskans i Halmstad. Idag, ett år senare, nås vi av beskedet att konceptet kommer tillbaka till samma plats igen. Nyöppningen är planerad till slutet av maj.

 

”Vi är oerhört glada att få komma tillbaka till där allt började för ett år sedan! Österskans ligger oss varmt om hjärtat och vi har haft som mål att komma tillbaka ända sedan dagen vi flyttade verksamheten säger Tuva Nilsson, VD och delägare till HotBox Burgers. Vi slog upp luckan för allmänheten den 29e april på Österskans i Halmstad och under det förra året har vi både blivit utsatta för kabel-sabotage och förstörelse men trots det så har vi blivit så väl bemötta av våra gäster att vi aldrig givit upp! Nu är vår förhoppning att få vara kvar på Österskans permanent. Vårt första avtal med kommunen sträcker sig tills nästa vår berättar Tuva.”

 

HotBox Burgers flyttade sin verksamhet till Gislaved i slutet av sommaren 2022 när markarrendet tog slut och kommunen hade planer på att renovera platsen på Österskans. I Gislaved kompletterades den första kökscontainern med ytterligare en förrådscontainer som monterades ihop med köket. Även i Gislaved togs koncept emot mycket positivt, så bra att omsättningsbudgeten blev betydligt bättre än vad ägarna hade förväntat sig. Även i Halmstad kommer HotBox att ställa två containrar på plats varav det ena är köket och den andra är förråd. 

 

”Vi gör allt själva. Vi lagar maten från grunden och vi både styckar samt maler köttet. Här är lokala producenter och samarbetspartners otroligt viktiga för oss, berättar Oskar Sellgren, den andra delägaren till hamburgerkonceptet. Vi bygger dessutom själva om våra sjöfartscontainrar till restaurangkök och lager. Det är såklart tidskrävande men lika viktigt som lokala råvaror är för oss är det att ha total kontroll på köken, vår arbetsplats. För oss är kvaliteten viktigare än allt, avslutar Oskar!”

bottom of page